Om oss

Vi förbättrar ditt företag genom att utbilda individen

Ajiwa är ett kompetensföretag som utbildar företagsledare, chefer och deras medarbetare inom näringsliv och offentlig sektor. Vi jobbar med det pedagogiska verktyget The Human Element (THE) som utgår ifrån att vår förmåga till ansvarstagande, kreativitet, kommunikation och samarbete är central för en arbetsgrupps resultat och prestationer.

När man bygger ett företag kan man antingen utgå från organisationsstrukturer eller individen. Ajiwa utgår alltid från individen eftersom att varje arbetslag är uppbyggt av enskilda individer. 

Vi anser att det är genom att öka individens självkännedom och dennes förmåga att samspela med andra som man skapar en bättre fungerande arbetsgrupp. Visst låter det självklart? Men förvånansvärt många företag glömmer bort det och låser sig vid organisationsscheman och fasta titlar.

Ingemar Edström VD/LHEP

+46 76 770 10 26

ingemar@ajiwa.se

För mig handlar personlig utveckling om två delar. Det första är att ta reda på vart jag står idag och det andra är att ta reda på vart jag vill. Jag drivs av alla människors olikheter och utvecklas själv vid varje nytt möte. Att få jobba i organisationer där ledarskapet förstår vikten av olikheter, där trivs jag.

Sandra Törnqvist, THE handledare

+46 70-205 54 92

sandra@ajiwa.se

För mig är motivation och engagemang två av de viktigaste delarna för att utvecklas och nå resultat, både som individ och verksamhet.
Utifrån att vi är olika som individer och har olika drivkrafter behöver vi förstå varandras olikheter och ta tillvara på varje individs styrkor och drivkrafter i organisationen.

Micke Bernervall, LHEP

+46 72-725 45 66

micke@ajiwa.se

Känslan att få se och känna människor ta stora steg i sin utveckling , samt när grupper svetsas samman, är obeskrivlig.
God självinsikt, taktiskt sinne och att jobba smart leder till gott ledarskap. Detta är delar som jag gärna jobbar i tillsammans med er och organisationen.
”Bättre tid över än övertid”

Rikhard Helenius, LHEP Handledare

+47 900 58 053

rikhard@ajiwa.se

Hvorfor fungerer noen grupper bedre enn andre? Hvorfor er noen mennesker mer motivert enn andre?
Og er dette mulig å påvirke? Dette er spørsmål jeg alltid har vært fascinert av.
Blir du med oss på denne reisen vil du finne et samspill mellom de ulike kreftene som driver oss alle. Men de påvirker oss i ulik grad – og gjennom denne forståelsen finner vi ny respekt for ulikheter og verktøy til å håndtere dem på en autentisk måte.

The Human Element tilbyr noen svar, men også flere utfordringer til deg som deltaker.
Du vil ikke få en forelesning – men forhåpentligvis lære mer om deg selv og hva som påvirker deg personlig i hverdagen. Dette blir dine nye verktøy til bruk videre. Tør du bli med?

Joseph Edström, THE & EOU Handledare

(Ledig pga studier)

+46 76-836 31 60

joseph@ajiwa.se

För mig handlar effektivt arbete om att lokalisera samt effektivisera ”tidstjuvarna” som existerar i företagen. Genom att kartlägga arbetsprocesser och lyfta fram förbättringsåtgärder blir alla delaktiga och arbetet går snabbare framåt. När jag får vägleda företag med att skapa tid, sammansvetsa grupper och tillsammans med grupperna effektivisera, då trivs jag som bäst.
”Det känns alltid omöjligt tills det är gjort”